Våra hotellrum

|Våra rum
Våra rum 2018-04-24T11:32:14+02:00

Våra komfortabla rum

Vi tar namnet Comfort på allvar. Vi vill att du ska trivas och ha det bra hos oss. Helt enkelt ha det komfortabelt. Comfort Hotell Arctic välkomnar dig med öppna armar, storslagen natur och en önskan om en komfortabel vistelse i något av våra 94 rum.

Se lediga rum & Boka Redan idag

På nordicchoice.se ser du våra lediga rum och bokningsbara datum (OBS! Sidan öppnas i ny flik)
BOKA RUM
Om Comfort Arctic Hotel Luleå

Hotellet ligger i centrala Luleå, nära Kulturens Hus, Luleå domkyrka och Luleås tekniska universitet. Det ligger även nära Gammelstads kyrka och Friluftsmuséet Hägnan. Här bor du lugn med stadens puls och tågstationen precis utanför stora entrén.

I vår restaurang serverar vi varje dag en frukostbuffé som ingår i priset och vi har gratis WiFi för alla på hela hotellet. I receptionen kan du boka ett flertal aktiviteter och behöver du hjälp eller svar på frågor så finns vi här för dig.

Våra rum

På vårt hotell finns det 94 gästrum och badrummen har dusch och hårtork. Anläggningen är helt rökfri, men hundar är välkomna i särskilda rum mot en extra städavgift. Barn under 11 år bor gratis, så länge de inte behöver en extra säng. En extrasäng kostar 250 SEK/natt. Rummen har även platt-tv med kabelkanaler, mörkläggningsgardiner och strykjärn/strykbräda. Rummen städas dagligen.

Parkering

Om du kommer med bil kan du parkera den i vårt garage. Det brukar finnas plats, men om du vill vara säker på att få parkera hos oss kan ni ringa och boka. Platserna kostar 150 SEK/dygn och då står bilen varmt och säkert.
Tyvärr kan vi inte erbjuda laddning av elbil på hotellet, men det 24 stycken laddningsstationer i och i närheten av Luleå, så vi ska nog kunna fixa så att din bil blir laddad.

Tider att ha koll på

Incheckning från kl. 15.00
Incheckning sker på Arctic Luleå Hotell från kl. 15.00.

Om ni vill komma tidigare tar vi gärna hand om ert bagage, så kan ni strosa runt och uppleva Luleå medan ni väntar. Vi kan tipsa om olika aktiviteter om ni hellre vill sysselsätta er med en båttur, besöka Kyrkbyn eller springa en runda i motionsspåret och uppleva Luleås natur.

Utcheckning senast kl 12.00
Vi tycker så mycket om att ha er som gäst men måste vi skiljas så får vi be er checka ut innan klockan 12.00. Kom ihåg att ta en sista runda i rummet så att ni inte glömmer något. Städning och bäddning fixar vi.

Frukost

Vår frukostbuffé innehåller många ekologiska och närproducerade produkter. Vi har även laktosfritt och glutenfritt alternativ för den som vill ha. Är det något särskilt du önskar så prata med våra fina receptionister. Vi brukar kunna ordna det mesta.

Behöver du åka tidigt kan vi ordna så du får med dig ett frukostpaket. Du behöver inte gå miste om hotellfrukost för att du är morgonpigg!

På helgen har vi extra lång frukost så att du antingen kan vila ut eller ta en riktig långfrukost.

Frukosten serveras

• måndag – fredag: 06.30 – 09.00
• lördag: 07.00 – 11.00
• söndag: 07.00 – 12.00

Aktiviteter

Det finns mycket att göra i Luleå med omnejd. Och det finns något för alla.

Båttur i skärgården

För den som vill ha det lugnt och njuta finns båtturer ut i vår skärgård och där finns även det uppskattade badet på ön Klubbviken.

Norrsken året runt

Vidare kan du åka på polarskenssafari. Det finns både norrsken, Aurora borealis, och sydsken, Aurora australis, och fenomenet kallas gemensamt polarsken. Polarsken uppstår både under sommaren och vintern, men det är klart lättare att se det under de mörkare månaderna. SMHI kallar polarskenet ”ett fenomen som bildas genom partikelstrålning från solen som vid kontakt med jordatmosfären initierar elektromagnetisk strålning (ljus)”. Vi kallar det bara förunderligt vackert.

Huskies och handspann

Vill du ha lite mer fart rekommenderar vi hundspann eller isbrytarturer. Att åka efter ett hundspann är lite som att åka efter en skoter. Men en skoter som pulserar av liv, glädje och vilja att bara dra och dra och dra. Och när föraren ger kommando agerar de som en, och vilken fart! Det är som ingenting annat när du är nedborrad i värme men känner iskylan mot kinden, känner varje huskies starka muskler arbeta och hör dem gläfsa i glädje. En upplevelse.

Isbrytare söker matroser

Vill du vara med om ett riktigt kallt och coolt äventyr så ska du åka med en isbrytare. Under två timmar får du som en i besättningen vara med och bryta upp isen för att mindre båtar ska kunna ta sig fram. Isbrytarnas kungadöme är ett isens och kylans plats och det gäller att hantera den här miljön med ödmjukhet. Det är inget för veklingar att ge sig in i kampen mot kung Bores armé. Men alla får vara med. På Arctic Explorer får både stor, liten, ung och gammal mönstra på.

Du får även testa att bada om du vill, självklart med en överlevnadsdräkt. Barn från sju år och uppåt (även vuxna) får testa att bada i det isigt mörka vattnet.

Lobbyshoppen

Köp med dig ett minne från din vistelse hos oss i vår shop. Lobbyshoppen har öppet alla dagar, dygnet runt.

Relaxavdelning

Lång dag? Behöver du vara för dig själv en stund? Eller bara vara med varandra? Besök vår relaxavdelning. Du kan relaxa varje dag mellan kl. 08.00 och kl. 23.00. Vår relaxavdelning ligger på sjätte våningen så utsikten är enastående.

Öppettiderna kan variera lite under sommarperioden och storhelger.
Kontakta hotellet för aktuella öppettider.

Vi erbjuder

I övrigt erbjuder vi:

 • Parkering

 • Bussparkering

 • Tvättservice

 • WiFi

Mat och dryck

 • Frukost

 • Kaffe & Te

 • Lunch

 • Middag

 • Bar & Lounge

Bast & Relax

 • Bastu

 • Träningsutrustning

 • Lounge-avdelning

Konferens

 • Dagsljus / naturligt ljus

 • Papper & pennor

 • Projektor

 • TV-skärm

 • Whiteboard

 • Videokonferens

 • WiFi